Kielivalikoimamuutos 1.8.2020 alkaen, Pihlajamäen ala-aste
Pihlajamäen ala-asteen, Laakavuoren ala-asteen ja Mellunmäen ala-asteen A2-kielivalikoima 1.8.2020 alkaen
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti hyväksyä seuraavat muutokset koulujen A2-kielivalikoimiin 1.8.2020:
- Pihlajamäen ala-asteen A2-kielivalikoimaan lisätään espanja ja saksa.
- Laakavuoren ala-asteen A2-kielivalikoimaan lisätään englanti.
- Mellunmäen ala-asteen A2-kielivalikoimaan lisätään englanti.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Helsingin kaupunkistrategiassa 2017–2021 on päätetty (kaupunginvaltuusto 27.9.2017, 321 §), että helsinkiläisten kielitaitoa monipuolistetaan ja ensimmäisen vieraan tai toisen kotimaisen kielen opetus aloitetaan kaupungissa jo ensimmäiseltä luokalta (kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto 19.12.2017 (§ 36). A1-kielen varhentamisen lisäksi kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto hyväksyi A2-kielen uuden tuntijaon 10.12.2019 (§ 68), jonka myötä A2-kielen opetus aloitetaan 3. luokalta aikaisemman 4. luokan sijaan.
Kieliohjelmauudistuksen yhteydessä tarkistettiin koulujen A1- ja A2- kielten valikoima. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan koulujen A1- kielten kielivalikoima on hyväksytty kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisessä jaostossa 19.12.2017 (§ 36) ja A2-kielten kielivalikoima 24.4.2018 (§ 23). Koulujen on mahdollista muuttaa kielivalikoimaansa esittämällä muutosta kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle.
Pihlajamäen ala-asteen koulun johtokunta esittää koulun kielivalikoiman laajentamista siten, että koulun A2-kielivalikoimassa on englanti, espanja ja saksa. Koulun nykyiseen A2-kielivalikoimaan kuuluu englanti.
Laakavuoren ala-asteen ja Mellunmäen ala-asteen koulun johtokunta esittää koulun kielivalikoiman laajentamista siten, että koulujen A2-kielivalikoimassa on englanti, saksa, venäjä. Koulujen nykyiseen A2-kielivalikoimaan kuuluu saksa ja venäjä. Laakavuoren ala-asteen ja Mellunmäen ala-asteen koulut järjestävät A2-kielen opetuksen yhteistyössä, mikä tukee oppilaiden valintojen toteutumista.
Esitetyt kielivalikoimamuutokset tukevat kaupunkistrategian mukaista tavoitetta kasvattaa ja monipuolistaa helsinkiläisten kielitaitoa.
Detta beslut publicerades 02.07.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Satu Koistinen, pedagoginen asiantuntija, puhelin: 09 310 23444