Pysäköintijärjestelyt, Ruususenrinne
Ruususenrinteen pysäköintijärjestelyt
Päätös
Liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö päätti, että toteutetaan pysäköintijärjestelyt Ruususenrinteellä piirustuksen 7102 mukaisesti.
Päätöksen perustelut
Ruususenrinteen vuonna 2015 voimaan tulleessa asemakaavassa 12286 on määräys, jonka mukaan Ruususenrinne-kadun varren autopaikoitus on asukkaiden vieraspaikoitusta ja asukaspaikoitusta varten ja päällekkäiskäytössä liike- palvelu- ja toimistotilojen osalta.
Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 27.4.2011 hyväksyä kaupungin hallituksen ehdotuksen kiinteistöjen pysäköintivelvoitteeseen kuuluvien autopaikkojen rakentamisesta ja ylläpidosta perittävien maksujen yleisistä perusteista. Perusteissa mainitaan mm. seuraavat asiat:
- Maankäyttö- ja rakennuslain 156 §:n mukaan kiinteistöä varten asemakaavassa ja rakennusluvassa määrätyt autopaikat tulee järjestää rakentamisen yhteydessä. Jos asemakaavassa niin määrätään, kunta voi osoittaa ja luovuttaa kiinteistön käyttöön tarvittavat autopaikat kohtuulliselta etäisyydeltä. Tässä tapauksessa kiinteistönomistajalta peritään autopaikkojen järjestämisestä vapautumista vastaava korvaus kunnan hyväksymien maksuperusteiden mukaan.
- Kiinteistöjen pysäköintivelvoitteeseen kuuluvat katualueelle sijoitettavat autopaikat suunnitellaan rakennusviraston katu- ja puisto-osaston toimesta katusuunnittelun yhteydessä ja esitetään katusuunnitelmissa. Autopaikkoja ei erikseen osoiteta minkään tietyn ajoneuvon tai kiinteistön käyttöön, eikä niille toteuteta lämmityspistokkeita tai muita vastaavia lisävarusteita.
- Kiinteistöjen pysäköintivelvoitteeseen kuuluvat katualueelle toteutettavat autopaikat eivät rakenteellisesti, toiminnallisesti tai ylläpidoltaan eroa tavallisista kadunvarsipysäköintipaikoista.
Ruususenrinteelle päätetään merkitä aikarajoittamattomia kadunvarsipysäköintipaikkoja korttelien 43086 ja 43215 rakennuslupien mukaisesti asukaspysäköinnin vähimmäispysäköintipaikkamääräysten täyttämiseksi. Pysäköintipaikat ovat kaikkien alueella kävijöiden vapaassa käytössä. Lisäksi merkataan 2 pysäköintipaikkaa liikuntaesteisille sekä aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja mm. asukkaiden vieraita varten.
Järjestely on poikkeuksellinen. Ajoneuvojen pidempiaikaisesta säilytyksestä voi aiheutua haittaa ensisijaisesti asukkaiden käyttöön ajatelluilla pysäköintipaikoilla. Pysäköinninvalvonta ei voi sakottaa aikarajoittamattomille paikoille pysäköityjä ajoneuvoja sillä perusteella, että ajoneuvo ei kuulu alueella asuvalle. Yleensä Helsingin pysäköintipolitiikan mukaan kadunvarren autopaikat varataan ensisijaisesti asiointi- ja vieraskäyttöön ja asukaspysäköinti sijoittuu tontin puolelle tai erikseen varatuille pysäköintialueille (esimerkiksi kaavamerkintä LPA, autopaikkojen korttelialue). Yleiset pysäköintipaikat ovat tarkoitettu vain liikennekäytössä oleville ajoneuvoille.
Kustannusennuste
Rakennukset ja yleiset alueet, Rakennuttaminen 1800 euroa
Toimivalta
Helsingin kaupungin hallintosäännössä (16 luku 6 § kohta 1) on liikenne- ja katusuunnittelupäällikön toimivallassa päättää katu- ja muulle yleiselle liikenteelle tarkoitetulla alueella merkitykseltään vähäisistä yksittäisistä liikennejärjestelyistä.
Detta beslut publicerades 11.09.2020
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristölautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Faksinumero: | (09) 655 783 |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | (09) 310 13700 (Yleishallinto) |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Otto Tarnanen, liikenneinsinööri, puhelin: 09 310 25765