Hankinta, vastamelukuulokkeet Helsingin Apotti-järjestelmäkoulutuksiin, sosiaali- ja terveystoimiala

HEL 2020-013803
Ärendet har nyare handläggningar
§ 77
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Vastamelukuulokkeiden hankinta Helsingin Apotti -järjestelmäkoulutuksiin

Informationsförvaltningschef

Päätös

Tietohallintopäällikkö päätti tilata Dustin Finland Oy:ltä 530 vastamelukuuloketta hankintalain 43 § 5 momentin perusteella. Hankinnan kokonaisarvo on 120 310 euroa (alv 0%).

Tämän päätöksen tiedoksiannon perusteella ei synny sopimusta, vaan hankinta tehdään erillisen tilauksen perusteella.

Tietohallintopäällikkö päätti lisäksi, että hankinnan kustannukset kohdennetaan tietohallintopäällikön sisäisiin tilauksiin Covid 19 -pandemiasta aiheutuviin kustannuksiin.

Päätöksen perustelut

Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollossa otetaan käyttöön Apotti-järjestelmä huhtikuussa 2021. Apotti-järjestelmän loppukäyttäjien koulutukset alkavat tammikuussa. Helsingin sotessa Apotti-järjestelmäkoulutuksiin osallistuu noin 14 000 henkilöä. Koulutusten onnistuminen on ratkaiseva tekijä käyttöönoton onnistumisessa.

Covid 19 -pandemiatilanteen paheneminen on tuonut nopeita muutoksia koulutusjärjestelyihin. Covid 19 -pandemian takia koulutukset toteutetaan poikkeusjärjestelyin siten, että terveysturvallisuus on huomioitu. Suurin osa koulutettavista osallistuu koulutukseen itsenäisesti omalta koneeltaan, jolle koulutus striimataan. Striimattu koulutus toteutetaan keskitetysti enintään 10 henkilön luokkatiloissa. Keskitettyjä etäkoulutuksia varten on 530 työpistettä. Etäkoulutukset on keskitetty muun muassa sen vuoksi, että tällöin koulutettavilla on saatavillaan IT-tuki ja tällöin myös koulutuksen vaatimat laitteet voidaan keskittää ja näin taata laiteriittävyys kaikkiin koulutuksiin.

Koulutustilat eivät ole äänieristykseltään sellaiset, että striimauksen ohessa voitaisiin käyttää yhteistä kaiutinta. Lisäksi samassa tilassa voi olla eri kurssille osallistuvia henkilöitä. Koulutettavat tarvitsevat vastamelukuulokkeet, jotta ympäröivät äänet häiritsevät mahdollisimman vähän koulutuksen seuraamista.

Hankinnan kohteena on 530 vastamelukuuloketta. Kaupungilla on olemassa puitejärjestely it-laitteista ja niihin liittyvistä palveluista. Dustin Finland Oy on ensisijainen laitetoimittaja laitteiden ja tarvikkeiden osalta näiden lisätarvikkeiden ryhmässä. Puitesopimuksen mukaan tarvikkeita voidaan tilata suoraan ensisijaiselta laitetoimittajalta tai minikilpailuttaa toimittajat. Nopeasti muuttuneessa Covid 19 -tilanteessa ja koulutusaikataulujen puitteissa, ratkaisevaa on vastamelukuulokkeiden nopea saatavuus. Tehdyn selvityksen mukaan vain yksi sopimustoimittaja voi toimittaa riittävän määrän kuulokkeita siten, että Apotti-järjestelmäkoulutukset voidaan toteuttaa järjestelmän käyttöönoton edellyttämässä aikataulussa. Tämän vuoksi erillistä minikilpailutusta ei suoritettu.

Tietohallintopäällikön oikeus toteuttaa hankinta perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen hankintavaltuuksista sosiaali- ja terveystoimialalla 4.2.2020 § 19.

Detta beslut publicerades 18.12.2020

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Stäng

Mer information fås av

Helena Tukia, hankepäällikkö, puhelin: 09 310 46211

helena.tukia@hel.fi

Beslutsfattare

Petri Otranen
tietohallintopäällikkö