Hankinta, lääkäripalvelut, lastensuojelun laitoshoito ja kehitysvammapoliklinikan yksiköt

HEL 2021-003561
Ärendet har nyare handläggningar
Ärende 4. / 117 §
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Lastensuojelun laitoshoidon ja kehitysvammapoliklinikan lääkärityövoiman hankinta

Social- och hälsovårdsnämnden

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti

A hyväksyä lastensuojelun laitoshoidon ja kehitysvammapoliklinikan lääkärityövoiman hankinnan kilpailutuksen keskeiset periaatteet ja ehdot sekä oikeuttaa sosiaali- ja terveystoimialan tekemään tarvittaessa tarjouspyyntöasiakirjoihin välttämättömiä, vähäisiä muutoksia.

B oikeuttaa perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajan

  • tekemään hankinnasta päätöksen
  • päättämään optiokauden käyttöönotosta
  • allekirjoittamaan hankintapäätöksen perusteella solmittavat sopimukset
  • päättämään sopimusten irtisanomisista ja purkamisista.

Käsittely

Helsingin kaupungin nuorisoneuvoston toimialalautakuntien edustajien osalta on sovittu, että edustajat eivät osallistu salassa pidettävien asioiden tai asiakirjojen käsittelyyn. Tästä syystä sosiaali- ja terveyslautakunnan nuorisoedustaja Lana Bulatova ei osallistunut tämän asian käsittelyyn ja poistui kokouksesta ennen asian käsittelyn aloittamista.

Vammaistyön ostopalvelupäällikkö Minna Eronen, projektikoordinaattori Mikko Ylisuvanto ja hankinta-asiantuntija Marita Lehtinen olivat kutsuttuina asiantuntijoina läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyssä.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

Vammaistyön ostopalvelupäällikkö Minna Eronen, projektikoordinaattori Mikko Ylisuvanto ja hankinta-asiantuntija Marita Lehtinen ovat kutsuttuina asiantuntijoina läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyssä.

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena ovat yleislääkäripalvelun-, päihde- ja mielenterveyslääkäripalvelun sekä neuropsykiatrisen- ja kehitysvammalääkäripalvelun hankinta Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan lastensuojelun laitoshoidon ja kehitysvammapoliklinikan yksiköiden asiakastyöhön.

Hankinnan osa-alueet ovat:

  • mielenterveys- ja päihdelääkäripalvelut
  • yleislääkäripalvelut
  • neuropsykiatrinen- ja kehitysvammalääkäripalvelut.

Työ sisältää pääasiassa asiakastyötä, josta osa tehdään moniammatillisissa työryhmissä. Työhön sisältyy myös yhteistyö asiakkaiden verkostojen ja eri viranomaistahojen kanssa.

Lääkäripalveluita hankitaan seuraaviin toimintayksiköihin: Naulakallion lastenkoti, Outamon lastenkoti, Teinilän lastenkoti, Malmin lastenkoti, lasten- ja nuorten vastaanotto sekä kehitysvammapoliklinikka.

Hankinnan kohteena oleva palvelu, toimintayksiköt ja niiden sijainti on kuvattu tarkemmin liitteessä 1 Palvelukuvaus.

Lastensuojelulakiin mahdollisesti vuonna 2022 tulevan uudistuksen muutosvaikutukset on huomioitu hankinnan osa-alueiden lääkäripalveluissa sekä hankinnan määrässä.

Helsingin lastensuojelulaitoksista ei ole ollut Naulakallion päihdeosastoja lukuun ottamatta käytössään omaa lääketieteellistä osaamista. Sosiaali- ja terveysministeriö on lausunnoilla olleessa lastensuojelulain luonnoksessa edellyttänyt, että vaativan sijaishuollon laitoksella on käytössään lääketieteellistä osaamista. Lisäksi lakiluonnoksessa on edellytetty erikoissairaanhoidon osallistuvan hoidon ja huolenpidon antamiseen vaativassa sijaishuollossa.

Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa sijoitettujen lasten oikeutta saada riittävää ja mahdollisuuksien mukaan pysyvää sosiaali- ja terveydenhuollon palvelua.

Tarjouskilpailu

Lääkärityövoiman hankinnasta järjestetään tarjouskilpailu. Tarjouskilpailu järjestetään hankintalain (1397/2016) mukaisella avoimella menettelyllä.

Tarjousten vertailuperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus siten, että hinnan painoarvo on 100 prosenttia. Kilpailutuksessa tarjouksen voi jättää yhteen tai useampaan hankinnan osa-alueeseen.

Halvinta hintaa käytetään valintaperusteena, koska oleelliset laatuun vaikuttavat seikat on huomioitu kattavasti hankinnan kohteiden määrittelyssä, hankinnan vähimmäisvaatimuksissa sekä sopimusluonnoksessa.

Vertailu tehdään osa-alueittain tarjoushinnan perusteella. Jokaiseen puitejärjestelyn kolmeen (3) osa-alueeseen valitaan kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät palveluntuottajat ja heidät asetetaan etusijajärjestykseen tarjouspyyntöasiakirjoissa määritellyin periaattein.

Puitesopimukseen perustuvat palvelutilaukset tehdään tarjousvertailun mukaisessa kokonaistaloudellisessa edullisuusjärjestyksessä.

Tarjouspyyntöasiakirjoissa määritellään hankittava palvelu sekä palvelulle asetetut vähimmäisvaatimukset. Vaatimusten tulee toteutua koko sopimuskauden ajan.

Esitys tarjouspyyntöasiakirjoiksi on liitteinä 1−3 (palvelukuvaus, tarjouspyyntö, sopimusluonnos).

Hankintalain (1397/2016) 60 §:n ja 138 §:n mukaan hankintailmoitusta ei saa julkaista muualla ennen kuin se on julkaistu julkisten hankintojen internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi(Länk leder till extern tjänst), joten tarjouspyyntöasiakirjoja ei julkaista internetissä.

Sopimus

Sopimuksen alkamisajankohta on suunniteltu alkavaksi 1.10.2021. Sopimus syntyy vasta, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

Kilpailutuksen perusteella tehtävän sopimuksen perussopimuskausi on kolme (3) vuotta. Sopimusta on tilaajan niin päättäessä mahdollisuus jatkaa korkeintaan kahdella (2) yhden (1) vuoden mittaisella optiokaudella. Tilaaja ilmoittaa option käyttöönotosta viimeistään kuusi (6) kuukautta ennen perussopimuskauden tai edellisen optiokauden päättymistä.

Sosiaali- ja terveystoimialalla tai sillä organisaatiolla, jolle tilaajan tehtävät siirtyvät esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen vuoksi kokonaan tai osittain, on oikeus sopimuskauden aikana irtisanoa sopimus kuuden (6) kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen, mikäli se on uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämismallin vuoksi perusteltua.

Tarjousasiakirjoissa esitetyt arvioidut hankintamäärät perustuvat arvioon tulevista ostoista, eivätkä ne sido Helsingin kaupunkia.

Hankintavaltuuksista päättäminen

Sosiaali- ja terveyslautakunta on 30.3.2021 § 76 päättänyt sosiaali- ja terveystoimialan viranhaltijoiden hankintavaltuuksista siten, että perhe- ja sosiaalipalvelujohtajan osalta vahvistettu hankintaraja on 500 000 euroa. Nyt tehtävällä päätöksellä lautakunta oikeuttaa perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajan tekemään hankinnasta päätöksen, jonka laskennallinen arvo on enemmän kuin 500 000 euroa.

Sopimuksen allekirjoittaminen

Helsingin kaupungin hallintosäännön 24 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisesti lautakunnan päätösten perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa esittelijä, ellei toimielin toisin päätä. Esittelijä pitää riittävänä, että sopimukset allekirjoittaa perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja. Mikäli ilmenee tarvetta sopimuksen päättämiseen (irtisanomiseen tai
purkamiseen), päätös on tehtävä riittävän nopeasti. Siksi on tarkoituksen mukaista, että myös sopimuksen päättämistä koskeva päätösvalta on perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajalla.

Stäng

Detta beslut publicerades 16.06.2021

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Pöytäkirjan 114, 115, 116, 117 (A), 118 (A), 119 (A), 120 (A), 122, 123, 124, 125, 126 (B), 128 ja 129 §:t.

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Pöytäkirjan 117 (B), 118 (B), 119 (B), 120 (B), 121 (B) ja 126 (A) §:t.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Föredragande

sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja
Juha Jolkkonen

Mer information fås av

Ylisuvanto Mikko, projektikoordinaattori, puhelin: 09 310 32760

mikko.ylisuvanto@hel.fi

Marita Lehtinen, hankinta-asiantuntija, puhelin: 09 310 43241

marita.lehtinen@hel.fi

Bilagor

1. Confidential: HankL 60§ 138§
2. Confidential: HankL 60§ 138§
3. Confidential: HankL 60§ 138§

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.