Yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen rahoituksen haku vuonna 2022, HYKS:n erityisvastuualueen tutkimustoimikunta (ERVA), HUS
Yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen (ERVA) apurahojen jako vuodelle 2022
Päätös
Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti kohdentaa HUS:n terveyden tutkimuksen toimikunnan 23.9.2021 myöntämän tutkimusmäärärahan, yhteensä 40 000 euroa alla mainituille tutkimuksille jäljempänä mainituin ehdoin.
Lääkkeiden käytön yhteys kaatumisiin ja sairaalahoitoon joutumiseen helsinkiläisillä ympärivuorokautisessa hoidossa asuvilla iäkkäillä, ********** 8 000 euroa liitteessä 2 mainittuun tarkoitukseen.
Nuorten hyvinvointi, osallisuus, toimijuus ja palvelut – seurantatutkimus jälkihuollon kehittämisestä, ********** 19 000 euroa liitteessä 2 mainittuun tarkoitukseen.
Ikääntyvien terveyden edistäminen - FINGER-elintapaintervention pitkäaikaisvaikutukset, ********** 6 000 euroa liitteessä 2 mainittuun tarkoitukseen.
Helsinkiläisten ympärivuorokautisessa hoidossa asuvien ikääntyneiden suun ongelmien kuorma ja sen yhteys ravitsemustilaan, ravinnonsaantiin, elämänlaatuun, kaatumisiin, palvelujen käyttöön ja kuolemiin, ********** 7 000 euroa liitteessä 2 mainittuun tarkoitukseen.
Tutkimusapuraha myönnetään seuraavin ehdoin:
1. Apurahalla toteutettavalla tutkimuksella on voimassa oleva Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan myöntämä tutkimuslupa, mikäli tutkimus kohdistuu toimialan alaiseen toimintaan.
2. Hakija ilmoittaa mahdollisimman pian sosiaali- ja terveystoimeen, jos hän ei pysty käyttämään apurahaa ennalta sovitusti.
3. Kaikkien tutkimusjulkaisujen nimiölehdillä mainitaan Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala.
4. Tutkimusapurahan saaja antaa tammikuun 2023 loppuun mennessä selvityksen apurahan käytöstä. Selvitys toimitetaan kaupungin kirjaamoon osoitteella Helsingin kaupungin kirjaamo, sosiaali- ja terveystoimiala, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki tai helsinki.kirjaamo@hel.fi.
5. Mikäli edellä mainittuja ehtoja ei noudateta, tai selvityksestä tai muulla tavoin ilmenee, että apurahaa ei ole käytetty hakemuksen ja tämän päätöksen mukaisesti, apuraha tai osa siitä voidaan periä takaisin.
6. Tutkimusapurahaa tai osaa siitä ei voida siirtää seuraavalle vuodelle, vaan apuraha on käytettävä vuoden 2022 loppuun mennessä.
Päätöksen perustelut
HUS:n terveyden tutkimuksen tutkimustoimikunta voi myöntää vuosittain hakemuksesta tutkimusapurahoja Helsingin kaupungille, joka on yksi valtion tutkimusrahoituksen hakuun oikeutetuista organisaatioista. Yksittäisellä tutkijalla ei ole subjektiivista oikeutta saada apurahaa, vaan hänelle voidaan myöntää käyttöoikeus kaupungille myönnettyyn apurahaan. Apurahan myöntämisen edellytyksenä on, että vähintään yksi tutkimusryhmän jäsenistä on työ- tai virkasuhteessa Helsingin kaupunkiin.
Sosiaali- ja terveystoimiala julkaisi terveyden tutkimuksen määrärahoja koskevan hakukuulutuksen huhtikuun 2021 esihenkilöviestissä. Lisäksi hausta tiedotettiin henkilöstölle sähköpostitse ja kehittämisen tuki -yksikön intrasivuilla. Toimialalle saapui neljä apurahahakemusta, joilla haettiin HUS:n terveyden tutkimuksen toimikunnalta yhteensä 76 500 euron tutkimusrahoitusta vuodelle 2022. Samalla raportoitiin vuosilta 2018-2020 HUS:lle 64 julkaisufoorumipistettä, jotka kertyvät tutkijan affiliaation (Helsingin sosiaali- ja terveystoimen) sisältävistä tutkimusjulkaisuista. Kaikki hakemukset täyttivät terveystieteellisen tutkimuksen kriteerit.
Hallintosäännön 5 luvun 9 §:n 1 momentin mukaan sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja johtaa sosiaali- ja terveystoimialan toimintaa ja hallintoa.
Detta beslut publicerades 12.11.2021
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Taija Puranen, erityissuunnittelija, puhelin: 09 310 21352
Marketta Kupiainen, hallintoylihoitaja, puhelin: 09 310 42504