Avustuksen hakeminen, vapaan sivistystyön laatu- ja kehittämisavustus 2021, Opetushallitus
Opetushallituksen vapaansivistystyön laatu- ja kehittämisavustus 2021
Päätös
Lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja päätti hakea Opetushallituksen laatu- ja kehittämisavustusta valtion vuoden 2021 talousarvioon sisältyvästä määrärahasta. DigiLingua – kielten opetuksen kehittämishankkeella tuetaan opistojen pedagogista ja toiminnallista kehittämistä. Mikäli Opetushallitus myöntää avustusta, toteutetaan hanke ajalla 1.8.2021–31.12.2022. Hankkeen kokonaisbudjetti on 91 600 euroa. Oma rahoitusosuus on 15%, yhteensä 13 740 euroa kokonaissummasta. Omarahoitusosuus jaetaan kuuden toimijan kesken. Hanke toteutetaan yhteistyössä pääkaupunkiseudun kunnallisten kansalaisopistojen kanssa.
Päätöksen perustelut
Helsingin työväenopisto on saanut avustusta viimeksi vuonna 2019 tapahtumatuotantoa kehittäneelle hankkeelle. Vuonna 2021 jaettava avustussumma on 1 099 000 euroa. Helsingin työväenopisto hakee rahoitusta DigiLingua –kehittämishankkeelle. Hankkeen painopiste on digitaalisuus, etä- ja monimuoto-opetuksen kehittäminen ja laadunvarmistus. Mukana hankkeessa ovat Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta Helsingin työväenopiston lisäksi Helsingfors Arbis sekä pääkaupunkiseudun kuntien ylläpitämistä kansalaisopistoista Esbo Arbis, Omnia Espoon työväenopisto, Kauniaisten kansalaisopisto sekä Vantaan aikuisopisto. Hanke on kaksikielinen.
Hankkeessa luodaan yhteistyössä pääkaupunkiseudun kansalaisopistojen kanssa malleja, joiden avulla avulla voidaan hyödyntää poikkeusaikana saatuja kokemuksia etäopetuksesta systemaattisesti sekä jakaa hyviä käytänteitä. Tavoitteena hankkeessa on selkeyttää eri opetusmuotoja sekä kehittää verkkopedagogiikan laadunvarmistusta.
Hankkeessa tehdään kartoitus pääkaupunkiseudun kansalaisopistoissa järjestettävästä kielten etä- ja monimuoto-opetuksesta ja niiden roolista osana kielten opetusta sekä laaditaan yhteinen laatukriteeristö kielten verkkopedagogiikalle. Kielten verkko- ja digipedagogiikkaa kehitetään vertaisoppimisen ja vertaiskehittämisen avulla.
Oma rahoitusosuus on 15%, yhteensä 13 740 euroa kokonaissummasta. Omarahoitusosuus jaetaan kuuden toimijan kesken.
Rahoitusjohtajan päätöksen 103 §, 10.12.2018 mukaan valtionavustusten sekä niihin verrattavien etuuksien hakemisen toimivalta on siirretty ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtajalle kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan liittyvien valtionavustusten sekä niihin verrattavien etuuksien hakemisessa.
Detta beslut publicerades 21.04.2021
MUUTOKSENHAKUKIELTO
Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.
Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §
Mer information fås av
Anne Seppänen, pedagoginen asiantuntija, puhelin: 09 310 23385