Virkasuhteen täyttäminen, Kaakkoinen kotihoitoyksikkö, kotihoidon esihenkilön virka, työavain SOTE-03-88-21, SOTE-03-400-21

HEL 2021-004479
Ärendet har nyare handläggningar
§ 8
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Kotihoidon esihenkilön (ent. kotihoidon ohjaaja) viran täyttäminen, Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut/Idän palvelualue/Kaakkoinen kotihoitoyksikkö, työavaimet SOTE-03-88-21 ja SOTE-03-400-21

Serviceområdeschef

Päätös

Idän palvelualueen johtaja päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella sairaanhoitaja ********** kotihoidon esihenkilön virkaan (vakanssinumero 031810, Kaakkoinen kotihoitoyksikkö, Laajasalo 1 lpa) 10.5.2021 lukien 3253,72 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on Sosiaali- ja terveystoimiala / Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut / Idän palvelualue / Kaakkoinen kotihoitoyksikkö / Laajasalo 1 lpa.

Palvelualueen johtaja päätti ottaa varalle siltä varalta, että virkaan otettu ei ota virkaa vastaan, terveydenhoitaja **********

Päätöksen perustelut

Kotihoidon esihenkilön virka on tullut avoimeksi 30.1.2021.

Kotihoidon esihenkilön virkanimike on aiemmin ollut kotihoidon ohjaaja. Virkanimike on sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan päätöksellä 19.3.2021 § 43 muutettu kotihoidon esihenkilöksi.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 9.1.2020 § 4 mukaan kotihoidon esihenkilön virkaan ottaa palvelualueen johtaja.

Kotihoidon esihenkilön tehtävänä on vastata oman lähipalvelualueensa asiakkaiden hoidosta ja palveluista sekä johtaa ja kehittää toimintaa yhdessä henkilöstön kanssa. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyviä esimiestaitoja, yhteistyö- ja tiimityöskentelytaitoja sekä halukkuutta kehittyä hoitotyön ja asiakkaiden kuntoutumista tukevan kotihoitotyön johtamisessa. Asiakaskokemusta vahvistava, henkilöstöä valmentava johtamistapa ja yhteinen työ muiden toimijoiden kanssa korostuvat kotihoidon ohjaajan työssä.

Kotihoidon esihenkilön viran kelpoisuusvaatimuksena on terveystieteiden maisterin tutkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka sisältää kehittämis- ja johtamisopintoja vähintään 30 opintopistettä, tai erikoissairaanhoitajan vanhamuotoinen tutkinto tai soveltuva sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto täydennettynä soveltuvalla johtamiskoulutuksella.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta esimiestyöstä ja kotihoidosta. Eduksi luettiin perehtyneisyys Lean-toimintamalliin ja laajan RAI-toimintakykymittarin käyttöön kotihoitotyön sisällön kehittämisessä.

Kotihoidon esihenkilön (ent. kotihoidon ohjaaja) virka (vakanssinumero 031810) on ollut julkisesti haettavana ajalla 1.2.-22.2.2021 ja ajalla 8.3.-29.3.2021 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Määräajoissa hakemuksen jätti 10 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on yhdeksällä (9) hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 24.3.2021, 26.3.2021 ja 1.4.2021 yhteensä viisi (5) hakijaa: ********** **********

Haastattelun suorittivat palvelualuejohtaja ********** kotihoitopäällikkö ********** ja kotihoidon esihenkilö **********

********** on koulutukseltaan sairaanhoitaja (AMK, 2015). ********** Hän on suorittanut 40 % YAMK-opinnoistaan (kliinisen asiantuntijan tutkinto, pääaineina palliatiivinen hoitotyö ja saattohoito). Hänellä on myös suoritettuja yliopisto-opintoja yhteensä 127 opintopistettä vuosien 2011-2013 ajalta. Aiemmalta koulutukseltaan hän on lähihoitaja (opistoaste, 2008). ********** on suorittanut Lähiesimiestyön ammattitutkinnon ja meneillään olevan YAMK-koulutuksen aikana johtamis- ja kehittämisopinnot. ********** Hänellä on Lean-koulutustaustaa (2019) ja käytännön kokemusta Lean-toimintamallin käynnistämisestä arkityössä. Hän osaa käyttää RAI-laajaa toimintakyvyn arviointimittaria niin hoitaja- kuin esihenkilönäkökulmasta. **********

********** on koulutukseltaan terveydenhoitaja (AMK 2016) ja sairaanhoitaja (2002). Hänellä on keskeneräiset YAMK-opinnot (60 %) Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (aloitusvuosi 2016). Hän on suorittanut haavahoitajaopintoja vuonna 2010. ********** on suorittanut vuonna 2018 henkilöstöjohtamisen ja lähiesimiestyön sekä muutosjohtamisen YAMK-opintoja yhteensä 10 opintoviikkoa. Hän suorittaa parhaillaan Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -koulutusta Jyväskylän avoimessa yliopistossa. **********

********** on peruskoulutukseltaan lähihoitaja (opistoaste 1995) ja jalkaterapeutti (AMK 2012). Hän on suorittanut sosiaali- ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtamisen YAMK-opinnot vuonna 2019. Hänellä on hoitotyötä täydentävää koulutusta haavahoidon asiantuntijan erikoistumisopinnoista (AMK) 30 opintopistettä (2017). Esihenkilötyötä tukevaa koulutusta hänellä on vuodelta 2019. ********** on suorittanut sosiaali- ja terveyshallintotieteiden perusopinnot (30 op) Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2020. **********

********** on koulutukseltaan terveydenhoitaja (AMK, 2011) ja hän suorittaa tällä hetkellä terveydenhoitajan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (aloitusajankohta 2017). Hän on aiemmilta ammateiltaan hammashoitaja (keskiaste, 2000) ja lähihoitaja (keskiaste, 1995). **********

********** on koulutukseltaan ensihoitaja/sairaanhoitaja (AMK 2017). Hän on suorittanut 80 % Global Health and Crisis Management YAMK-maisteriohjelmasta (aloitusvuosi 2019). **********

Kaikilla haastatelluilla oli kokemusta kotihoitotyöstä hoitajanäkökulmasta. Kotihoidon esihenkilökokemusta oli hakijoista ********** ********** Lisäksi ********** oli esihenkilökokemusta muualta kuin kotihoidosta.

Toimenkuvan vuoksi haastattelussa kiinnitettiin erityistä huomiota esihenkilökokemukseen ja erityisesti kotihoidon osaamiseen.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella ********** osoitti kotihoidon esihenkilön tehtävissä edellytettäviä vahvuuksia, erityisesti asiakastyön osaamisen ja johtamisen kokemuksen sekä vahvan kehittämiskiinnostuksensa myötä. Haastatelluista ********** on parhaat edellytykset toimia ja kehittyä kotihoidon esihenkilönä Helsingin kaupungin ollessa uuden, Apotti-aikakauden edessä. **********

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset kotihoidon esihenkilön viran tehtävien hoitamiseen Kaakkoisessa kotihoidossa, Laajasalo 1 lähipalvelualueella.

Detta beslut publicerades 26.04.2021

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Faksinumero:
(09) 655 783
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
(09) 310 13700 (Yleishallinto)

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Jaana Nummijoki, kotihoitopäällikkö, puhelin: 09 310 68671

jaana.nummijoki@hel.fi

Beslutsfattare

Maritta Haavisto
palvelualueen johtaja

Bilagor

1. Hakijalistaus

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.