Hankinta, alihankkijan käytön hyväksyminen, Terveystalo Julkiset Palvelut Oy, sosiaali- ja terveystoimiala

HEL 2021-008755
Ärendet har nyare handläggningar
§ 46
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Alihankkijan käytön salliminen Terveystalo Julkiset Palvelut Oy

Direktör för hälsovårds- och missbrukartjänster

Päätös

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja päätti hyväksyä suun terveydenhuollon kiireettömän hoidon palveluhankinnassa alihankkijan tai alihankkijoiden käytön. Palveluntuottajana toimii Terveystalo Julkiset Palvelut Oy.

Päätöksen perustelut

Taustaa

Suun terveydenhuollon kiireettömän hoidon palveluhankinta on kilpailutettu vuonna 2018. Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi hankinnan ehdot ja periaatteet 24.4.2018 § 111. Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja on tehnyt hankinnasta päätöksen 7.8.2018 § 31.

Kilpailutuksessa valituksi palveluntuottajaksi tuli Attendo Terveyspalvelut Oy, jonka liiketoiminta on siirtynyt Terveystalo Julkiset Palvelut Oy:lle.

Sopimus hankinnasta on allekirjoitettu 3.10.2018. Perussopimuskausi alkoi 1.1.2019 ja päättyy 31.12.2021. Hankintaan on otettu käyttöön yhden vuoden mittainen optiokausi ajalle 1.1.-31.12.2022. Päätös optiokaudesta on tehty 3.5.2021 § 26.

Alihankkijan käytön salliminen palveluntuotannossa

Attendo Terveyspalvelut Oy on ilmoittanut tarjouksessaan 26.6.2018, että se ei käytä alihankkijoita palvelun tuottamisessa.

Terveystalo Julkiset Palvelut Oy on tiedustellut keväällä 2021 suun terveydenhuollolta mahdollisuutta käyttää alihankkijaa tai alihankkijoita osana palveluntuotantoaan.

Kilpailutuksessa alihankintaa ei oltu kielletty tai rajoitettu, joten alihankkijan tai alihankkijoiden käyttö voidaan sallia. Terveystalo Julkiset Palvelut Oy:n tulee toimittaa yhteystiedot jokaisesta alihankkijasta hankintapalveluille ja tieto siitä, minkä osuuden palveluntuotannosta Terveystalo Julkiset Palvelut Oy antaa alihankkijan tehtäväksi.

Alihankkija voi ryhtyä tuottamaan palvelua vasta, kun alihankkijan tilaajavastuulain mukaiset selvitykset ja rikosrekisteriotteet on toimitettu, tarkastettu ja hyväksytty ja alihankkijan palveluntuotantoon esittämän henkilöstön pätevyydet on suun terveydenhuollossa tarkastettu ja hyväksytty sekä sopimus alihankkijan käytöstä on allekirjoitettu.

Sopimus

Alihankkijasta (alihankkijoista) solmitaan erillinen sopimus Terveystalo Julkiset Palvelut Oy:n ja Helsingin kaupungin välillä.

Terveystalo Julkiset Palvelut Oy vastaa alihankkijan tai alihankkijoidensa toiminnasta kuten omasta toiminnastaan. Alihankkijaa koskevat Helsingin kaupungin ja Terveystalo Julkiset Palvelut Oy:n välisen sopimuksen ehdot kaikilta osin mukaan lukien tietosuojaan ja -turvallisuuteen liittyvät määräykset ja suun terveydenhuollon kanssa sovitut toimintaohjeet. Terveystalo Julkiset Palvelut Oy vastaa alihankkijansa tai alihankkijoidensa perehdyttämisestä sopimuksenmukaiseen toimintaan.

Hankintavaltuudet

Terveys- ja päihdepalvelujen johtajan valtuutus tehdä päätös perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen 24.4.2018 § 111. Päätöksessään sosiaali- ja terveyslautakunta on oikeuttanut terveys- ja päihdepalvelujen johtajan

- tekemään hankinnasta päätöksen

- päättämään optiokauden käyttöönotosta

- allekirjoittamaan tämän päätöksen perusteella solmittavat sopimukset

- päättämään sopimusten irtisanomisista tai purkamisista.

Detta beslut publicerades 20.08.2021

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Stäng

Mer information fås av

Eeva Rantala, hankinta-asiantuntija, puhelin: 09 310 42539

eeva.rantala@hel.fi

Beslutsfattare

Mikko Tamminen
vs. terveys- ja päihdepalvelujen johtaja