Opetuksen järjestäminen, muutos painotetun, kaksikielisen tai A1-kielen aloittavien ryhmien vähimmäismäärään, osassa peruskouluista
Painotetun ja laajamittaisen kaksikielisen opetuksen aloittavien ryhmien vähimmäisoppilasmäärän muuttaminen seitsemän peruskoulun osalta lukuvuodelle 2022-2023
Päätös
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti hyväksyä seitsemän peruskoulun kohdalla luvan poiketa kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielisen jaoston 26.10.2021 (§ 40) tekemästä päätöksestä painotetun opetuksen ja laajamittaisen kaksikielisen opetuksen aloittavien ryhmien vähimmäis- ja enimmäisoppilasmäärästä lukuvuodelle 2022-2023 seuraavasti:
- Latokartanon peruskoulun 1. vuosiluokan laajamittaisen kaksikielisen suomi-viro opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 7.
- Puistopolun peruskoulun 3. vuosiluokan liikunnan painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 9.
- Vuoniityn peruskoulun 3. vuosiluokan musiikin painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 8.
- Vuoniityn peruskoulun 7. vuosiluokan mediakasvatuksen painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 5.
- Vuoniityn peruskoulun 7. vuosiluokan musiikin painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 8.
- Pakilan yläasteen koulun 7. vuosiluokan musiikin painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 10.
- Laajasalon peruskoulun 7. vuosiluokan musiikin painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 7.
- Pitäjänmäen peruskoulun 7. vuosiluokan tanssi, liike ja ilmaisu -painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 11.
- Haagan peruskoulun 7. vuosiluokan liikunnan painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 12.
- Puistopolun peruskoulun 7. vuosiluokan liikunnan painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmääräksi päätettiin 6.
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Helsingin kaupungin hallintosäännön 15 luvun 2 §:n 2 momentin 2 kohdan mukaan, ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto tai ruotsinkielinen jaosto oman kieliryhmänsä osalta päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää oppilaaksi- ja opiskelijaksioton perusteista.
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti (26.10.2021 § 40) hyväksyä painotetun ja laajamittaisen kaksikielisen aloittavien ryhmien vähimmäis- ja enimmäisoppilasmäärät alla esitetyn mukaisesti lukuvuodesta 2022–2023 alkaen seuraavasti:
- Painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 16 ja enimmäisoppilasmäärä on 26 vuosiluokilla 1–6.
- Painotetun opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 14 ja enimmäisoppilasmäärä on 24–32 vuosiluokilla 7–9.
- Laajamittaisen kaksikielisen suomi–viro-opetuksen aloittavan ryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 12 ja enimmäisoppilasmäärä on 26 vuosiluokilla 1-9.
Vähimmäisoppilasmäärän tavoitteena on taata, että painotettua ja laajamittaista kaksikielistä opetusta on mahdollista antaa kuudennen tai yhdeksännen vuosiluokan loppuun asti pedagogisesti tarkoituksenmukaisessa ryhmässä.
Vähimmäisoppilasmäärä on kevään 2022 haussa osoittautunut liian korkeaksi seitsemässä koulussa. Näissä kouluissa painotetun opetuksen tai laajamittaisen kaksikielisen opetuksen aloittava ryhmä jäisi lokakuussa 2021 päätetyillä vähimmäisoppilasmäärillä perustamatta.
Lupa poiketa vähimmäisoppilasmäärästä turvaa painotetun opetuksen ja laajamittaisen kaksikielisen opetuksen jatkumisen näissä kouluissa mahdollistaen oppilaiden opiskelun oman alueen koulussa kyseisessä opetuksessa. Kyseiset koulut ovat myös esittäneet ryhmien perustamista.
Näissä kouluissa vähimmäisoppilasmäärästä poikkeaminen esitetyn mukaisesti ei aiheuta kustannusvaikutuksia. Tämä päätös koskee vain lukuvuoden 2022-2023 tiettyjä painotetun opetuksen ja laajamittaisen kaksikielisen opetuksen aloittavia ryhmiä.
Detta beslut publicerades 24.03.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Föredragande
Mer information fås av
Hanna Välitalo, perusopetuksen aluepäällikkö, puhelin: 09 310 83012
Malin Kuusela, pedagoginen asiantuntija, puhelin: