Yhteistyösopimus ja edustajan nimeäminen Oppiva-verkostoon, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Sopimus Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja Oppiva-verkoston välisestä yhteistyöstä sekä edustajien nimeäminen verkoston toimielimiin
Päätös
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti allekirjoittaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja valtakunnallisen Oppiva-verkoston välisen yhteistyösopimuksen (liite 1).
Lisäksi toimialajohtaja päätti, että Helsingin kaupungin edustajina Oppiva-verkoston toimielimissä toimivat seuraavat henkilöt:
– Neuvottelukunta: ********** perusopetusjohtaja
– Edustajisto: ********** yksikön päällikkö, kehittämispalvelut sekä varajäsenenä ********** pedagoginen asiantuntija, kehittämispalvelut
– Kehitysnyrkki: ********** yksikön päällikkö, kehittämispalvelut.
Päätöksen perustelut
Oppiva-verkosto on 32 kunnan verkosto, jonka tavoitteena on luoda mukana olevien opetuksen järjestäjien yhteistyönä samaan aikaan etenevää ja samansuuntaista oppimisen kehittämistä. Verkosto järjestää tapahtumia ja koulutuksia, tuottaa yhteistä materiaalia oppimisen ja opetuksen uudistamisen tueksi sekä tukee osaamisen ja hyvien käytäntöjen jakamista kuntien välillä. Lisäksi verkosto vaikuttaa ja ottaa kantaa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen muutoksiin ja uudistuksiin valtakunnallisesti.
Oppiva-verkostossa mukana olevien kuntien velvollisuutena on omalta osaltaan edistää oppimisen kehittämistä, tiedon ja hyvien käytänteiden jakamista sekä verkoston muiden tavoitteiden toteutumista aktiivisesti. Verkoston neuvottelukunta sopii vuosittain kehittämisen painopistealueet. Tämän vuoden painopistealueena on rehtoreiden ja päiväkodin johtajien osaamisen kehittäminen.
Oppiva-verkoston jäsenyys tuo Helsingille mahdollisuuden verkostoitua valtakunnallisesti ja jakaa hyviä kokemuksia opetuksen ja oppimisen kehittämisestä. Lisäksi verkosto tarjoaa helsinkiläisille opettajille ja rehtoreille mahdollisuuden osallistua verkoston järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Oppiva-verkoston jäsenenä Helsinki on myös mukana vaikuttamassa valtakunnallisiin varhaiskasvatuksen ja koulutuksen muutoksiin ja uudistuksiin.
Oppiva-verkostolla on sopimuskauden alkaessa seuraavat toimielimet:
- neuvottelukunta, joka on määritelty sopimuksessa
- edustajisto
- kehitysnyrkki.
Neuvottelukunta on verkoston ylin päättävä elin. Neuvottelukunnan keskeisimpinä tehtävinä on päättää verkoston toimintasuunnitelmasta ja taloudesta, kunnan jäsenyydestä verkostossa, verkoston henkilöstöresurssien hankinnasta sekä asettaa verkoston muut toimielimet. Jokaisella jäsenkunnalla on edustaja neuvottelukunnassa.
Edustajisto tuo kuntien näkemyksiä ja kehitystarpeita verkoston tietoon ja käyttöön sekä jakaa verkoston toimialaan kuuluvaa osaamista jäsenkuntien kesken. Edustajistoon kuuluu kaksi jäsentä, (varsinainen ja varajäsen) kustakin jäsenkunnasta.
Kehitysnyrkki toimii verkoston päätösten ja yhteisten toimintatapojen sekä teemojen valmistelijana. Kehitysnyrkkiin kuuluu yksi edustaja Helsingistä.
Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja Oppiva-verkoston välinen yhteistyösopimus tulee voimaan, kun se on allekirjoitettu. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Jokaisella sopijaosapuolella on oikeus irtisanoa sopimus.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla vastuuhenkilö sopimusten hallinnan näkökulmasta on perusopetusjohtaja. Toiminnallinen vastuuyksikkö Oppiva-verkoston kanssa tehtävälle yhteistyölle on kehittämispalvelut. Kehittämispalvelut vastaa verkoston toiminnan seuraamisesta, arvioinnista ja raportoinnista.
Detta beslut publicerades 07.09.2022
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Jaana Kariniemi, pedagoginen asiantuntija, puhelin: 09 310 82745