Virkasuhteen täyttäminen, Taloushallintopalveluliikelaitos Talpa, kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtaja, työavain TALPA-01-25-22

HEL 2022-015598
Ärendet har nyare handläggningar
Ärende 3. / 10 §

Kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtajan työsuhteeseen ottaminen

Direktionen för affärsverket ekonomiförvaltningen

Päätös

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta päätti ottaa kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtajan työsuhteiseen tehtävään diplomi-insinööri Petri Böhmin 7000 euroa/kk kokonaispalkan mukaisin palkkaeduin. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Böhm aloittaa tehtävässä 1.3.2023.

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Stäng

Tehtävää haki hakuajan kuluessa 37 henkilöä, joista yksi perui hakemuksensa hakuaikana. Vaikka hakijoiden työkokemus ja osaaminen vaihtelevat, heillä kaikilla on kokemusta usealla tehtävän vastuulle kuuluvalla osa-alueella. Hakijoita kontaktoitiin jo hakuaikana, kuten työpaikkailmoituksessa oli tuotu esiin. Hakijoiden osaamista ja soveltuvuutta arvioitiin hakemusten ja osaa myös Helbit-rekrytointijärjestelmän videohaastattelutyökalun kautta.Ensimmäinen varsinainen haastattelukierros toteutettiin 17.-23.1.2023. Videohaastattelujen pohjalta ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin 9 hakijaa: Petri Böhm, ********** Kutsutuilla hakijoilla arvioitiin olevan täytettävänä olevan tehtävän kannalta riittävää kehittämis- ja digitalisaatiopalveluiden johtamisen tuntemusta sekä riittävää aiempaa johtamiskokemusta. Hakijoita haastattelivat toimitusjohtaja Anniina Kitula sekä rekrytoinnin kehittämispäällikkö Heli Lappi-Rantanen.Kaikilla haastatelluilla arvioitiin olevan hyvää kokemusta ja näyttöä kehittämis- ja digitalisaatiopalveluiden johtamisen erilaisissa tehtävissä toimimisesta. Kuitenkin johtamistaidot ja näkemyksellisyys palveluiden kehittämiseen yhdistyivät parhaiten ********** Petri Böhmilla, ********** jotka kutsuttiin toisen kierroksen haastatteluihin 24.-27.1.Petri Böhm on suorittanut diplomi-insinöörin ylemmän korkeakoulututkinnon teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1993. Böhm on työskennellyt vuodesta 2019 Pedab Finland Oy:ssa toimitusjohtajana vastaten liiketoiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja operatiivisesta johtamisesta. Tätä aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Accountorilla useammassa eri roolissa, mutta viimeisimpänä Enterprise Clusterin johtajana, jossa hän vastasi liiketoiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä sekä organisaatio- ja johtamismallin rakentamisesta.

********** on suorittanut insinöörin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Hämeen ammattikorkeakoulussa vuonna 2016. ********** on työskennellyt vuodesta 2015 tietohallintopäällikkönä ********** vastaten viimeisimpänä muun muassa ********** tietohallinnon muutosjohtamisesta ja kehittämisestä. Tätä aikaisemmin hän on työskennellyt prosessijohtajana **********

********** on suorittanut diplomi-insinöörin ylemmän korkeakoulututkinnon teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2008. ********** on työskennellyt vuodesta 2018 ********** tietohallintopäällikkönä vastaten ********** ydinliiketoimintaa palvelevasta sovelluskokonaisuudesta, johon sisältyy noin 60 sovellusta ja palvelua. Aikaisemmin hän on työskennellyt ********** muun muassa projektipäällikkönä, hankepäällikkönä ja viimeisimpänä Sub-Function johtajana vastaten ********** käyttämistä paikallisista sovelluksista.

********** on suorittanut kauppatieteiden maisterin ylemmän korkeakoulututkinnon Svenska Handelshögskolanissa vuonna 2008. ********** on työskennellyt ********** johtajana vastaten tuotestrategian kehittämisestä, portfolion valvomisesta ja myyntiprojekteihin osallistumisesta. Tätä aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa ********** globaalina tuotepäällikkönä kuluttajarahoituspuolella sekä ********** hankepäällikkönä globaalissa implementaatioprojektissa.

********** on suorittanut insinöörin alemman ammattikorkeakoulututkinnon Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuonna 2010. ********** on työskennellyt vuodesta ********** teknologiajohtajana vastaten digitaalisten palveluiden ja ICT-yksikön johtamisesta. Samanaikaisesti hän on ollut perustamassa ********** ja toiminut yrityksessä neuvonantajana sekä hallituksen jäsenenä. Tätä aikaisemmin hän on työskennellyt ********** operatiivisena yksikön vetäjänä. Toisessa haastatteluissa hakijoita haastattelivat toimitusjohtaja Anniina Kitula ja palkkahallinnon kehittämispäällikkö Jani Rahja. Näissä haastatteluissa syvennettiin käsitystä hakijoiden digitalisaatio-osaamisesta ja sen sovellettavuudesta Talpan tämänhetkisiin haasteisiin. Tämän perusteella arvioitiin, että parhaat mahdollisuudet tehtävässä onnistumiseen oli ********** Petri Böhmilla ja ********** kelpoisuus havaittiin tässä vaiheessa puutteelliseksi, sillä hänen ylempi AMK-tutkintonsa on vielä keskeneräinen. Lopullinen vertailu suoritettiin siis Petri Böhmin ja ********** välillä. Henkilöarvioinnin toteutti Psycon Oy viikolla 5.Molemmilla kärkihakijoilla, Petri Böhmilla ja ********** on vahvaa osaamista tehtävään. Heidän digitalisaatioon liittyvän substanssiosaamisensa arvioitiin olevan korkealla tasolla. Erot koskivat kokemuksen monipuolisuutta sekä mahdollisuutta tuoda Talpan johtoryhmään osaamista ja kokemusta HR-järjestelmistä.Talpan tilanne huomioiden arvioitiin, että Petri Böhmin aktiivinen ja määrätietoinen tapa johtaa asioita ja ihmisiä sekä rohkeammat valmiudet muutosjohtamiseen ennakoivat vielä paremmin tehtävässä onnistumista.

Stäng

Talpan kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtajan tehtävä oli julkisesti haettavana 16.12.2022-13.1.2023 kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa. Hakuilmoitus oli esillä myös TE-palveluiden, Joblyn, Oikotien ja Duunitorin työnhakusivustoilla sekä LinkedInin työpaikkajulkaisuissa. Näiden lisäksi rekrytoinnin markkinoinnissa käytettiin Duunitorin tehokampanjaa sekä Helsingin Sanomien diginostoa.

Helsingin kaupungin hallintosäännön 11. luvun 1 §:n 1 momentin mukaan liikelaitoksen johtokunta päättää liikelaitoksen organisaation ylimmästä tasosta ja ottaa liikelaitoksen toimitusjohtajan suoran alaisen, jollainen kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtaja on.

Kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtajan tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on aiempi johtamiskokemus sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että tehtävässä menestyäkseen hakijalla on oltava kokemusta HR- ja talousjärjestelmistä ja siihen kuuluvasta toimittajayhteistyöstä. Lisäksi hakijalta edellytettiin näkemyksellisyyttä, kykyä selvittää asiat juurta jaksaen sekä kykyä tarttua itse toimeen. Tehtävässä onnistumista edistää, jos hakijalla on vahvaa kokemusta erilaisten ICT-projektien vetämisestä.

Kaupungilla johdon tehtävissä sovelletaan kokonaispalkkajärjestelmää. Palkka määräytyy tehtävän vaativuuden sekä tehtävässä menestymisen edellyttämän kokemuksen mukaan. Hallintosäännön 12 luvun 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan henkilöstöjohtaja päättää tehtävien vaativuusluokittelusta ja tarkastusjohtajaa lukuun ottamatta siihen perustuvasta palkasta. Henkilöstöjohtaja on rekrytointiprosessin yhteydessä päättänyt Talpan kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtajan kokonaispalkaksi 7000 euroa kuukaudessa.

Stäng

Rekrytointiprosessin aikana Petri Böhm on osoittanut olevansa laaja-alainen ja kokenut johtaja. Böhmillä ei ole aiempaa kokemusta kunnallisessa toimintaympäristöstä, mutta hänen valmiutensa ottaa uusia asioita haltuun ja sopeutua uudenlaiseen toimintaympäristöön arvioitiin erittäin hyviksi. Sen lisäksi hän on prosessin aikana osoittanut olevansa motivoitunut ratkaisemaan Talpan tällä hetkellä kohtaamia haasteita.

Böhmillä on vahvaa johtamiskokemusta sekä toimitusjohtajana että muissa johtotehtävissä. mm. Accountorilla. Hänellä on vahvaa johtoryhmäkokemusta, ja hänen laaja-alaisen osaamisensa arvioidaan tuovaan selkeää lisäarvoa Talpan johtoryhmään.
Böhmin valintaa puoltavat rekrytointiprosessin aikana esiin tuotu vahva ymmärrys IT:n roolista liiketoiminnan kehittämisestä ja vankka käytännön kokemus IT-palvelujen ja yrityksen digitaalisaation kehittämisestä. Böhmillä on näkemyksellisyyttä Talpan uudistamiseen kaupungin tavoitteiden mukaisesti.

Stäng

Detta beslut publicerades 13.02.2023

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Föredragande

toimitusjohtaja
Anniina Kitula

Mer information fås av

Heli Lappi-Rantanen, kehittämispäällikkö, puhelin: 09 310 27756

heli.lappi-rantanen@hel.fi

Bilagor

1. Kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtaja lyhyt hakijalista_
2. Kehittämis- ja digitalisaatiopalvelujohtaja hakijayhteenveto

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.