Esiselvityksen laatiminen metsä- ja puualan innovaatiokeskittymän perustamisen edellytyksistä, Helsingin yliopisto
Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteistyö, Esiselvitys metsä- ja puualan innovaatiokeskittymän perustamisen edellytyksistä
Päätös
Elinkeinojohtaja päätti liitteenä olevan suunnitelman (liite 1) mukaisesta yhteistyöstä ja metsä- ja puualan innovaatiokeskittymän esiselvityksen laatimisesta Helsingin yliopiston kanssa.
Esiselvitys toteutetaan joulukuun 2023 ja toukokuun 2024 välisenä aikana.
Yhteistyön rahallinen kokonaisavo on 69 006 euroa ja työ sisältää lisäksi yliopiston erillistä työpanosta. Kaupungin osuus yhteistyön arvonlisäverottomista kokonaiskustannuksista on 15 000 euroa. Kaupungin maksuosuus maksetaan talousarvion kohdalta 1801102, Elinkeinopoliittiset erillishankkeet, elinkeino-osastolle osoitetusta määrärahasta.
Samalla elinkeinojohtaja oikeutti yritysten toimintaympäristöt -yksikön päällikön hyväksymään yhteistyöhön liittyvät laskut.
Päätöksen perustelut
Kaupunkistrategian 2021-2025 mukaan kaupunki vahvistaa ja kehittää asemaansa yhtenä Euroopan parhaana innovaatio-ympäristönä, startup-keskuksena ja uusien elinkeinojen kehtona. Strategiassa painotetaan myös kaupungin ja korkeakoulujen välisen yhteistyön vahvistamista ja korkeakoulukampusten kehittymisen tukemista vahvoiksi innovaatio- ja osaamiskeskittymiksi.
Helsingin yliopiston Viikin kampuksella sijaitseva Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta on 30.11.2023 jättänyt kaupungille yhteistyöehdotuksen metsä- ja puualan innovaatiokeskittymän esiselvityksen laatimisesta.
Innovaatiokeskittymän edellytysten selvittäminen on kaupungin kannalta relevanttia. Helsingin kaupunki on jo pitkään ollut mukana edistämässä Helsingin yliopiston Viikin kampuksen kehittämistä innovaatiokeskittymänä, muun muassa vuodesta 2021 käynnissä olleen innovaatiorahastosta rahoitetun Viikki Innovation Platform and Food Design Factory -hankkeen kautta. Kyseisessä hankkeessa on pilotoitu ruoka-alan innovaatiokeskittymän toteuttamista ja valmisteltu farmasian innovaatiokeskittymän perustamista. Nyt vastaavalla tavalla on tarkoitus selvittää metsä- ja puualan innovaatiokeskittymän perustamisen edellytykset.
Yliopisto panostaa yhteistyöhön resursseja henkilötyövoiman muodossa ja yliopisto on saanut selvitystyöhön rahoitusta myös Uudenmaan liitolta. Helsingin kaupungin elinkeino-osaston panostuksella varmistetaan erityisesti liiketoimintanäkökulman painotusta esiselvityksessä.
Esiselvityksessä selvitetään avoimen Forest & Wood Hub -innovaatioekosysteemin perustamisen keskeisiä tarpeita, kannattavuutta, mahdollisia vaikutuksia ja tuloksia. Selvitykseen sisältyy haastatteluja muun muassa teollisuusyritysten, yrittäjien, tutkimuslaitosten, tutkijoiden ja julkisen sektorin organisaatioiden edustajien kanssa. Esiselvityksen kautta saadaan kuvaus metsä- ja puutuotealan toimijoiden edellytyksistä, valmiuksista ja kiinnostuksesta osallistua avoimeen innovaatioekosysteemiin.
Yhteistyön lopputuloksena syntyy ehdotus metsä- ja puualan innovaatiokeskittymän tarpeista, kumppaneista, rahoituksesta, toiminnasta, perustamisaikataulusta ja tulosmittareista. Selvityksen lopputulokset ja johtopäätökset käydään läpi yliopiston ja kaupungin yhteisissä foorumeissa kesällä 2024.
Detta beslut publicerades 15.12.2023
OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupunginhallitus.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Ida Björkbacka, johtava asiantuntija, puhelin: 25281