Virkasuhteen täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, lännen aikuissosiaalityö, sosiaaliohjaaja, työavain SOTEPE-01-774-23

HEL 2023-016319
Ärendet har nyare handläggningar
§ 24

Sosiaaliohjaajien viran täyttäminen, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, lännen aikuissosiaalityö, työavain SOTEPE-01-774-23

Chef för vuxensocialarbete

Päätös

Aikuissosiaalityön päällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastatteluissa osoitetun soveltuvuuden perusteella sosiaaliohjaajien virkoihin (vakanssinumerot 050169, toimintayksikkö 3973151149, työpiste 100124, Itäkeskus ja 050179, toimintayksikkö 3967961124, työpiste 100120, Pasila) sosionomi (AMK) ********** ja sosionomi (AMK) **********

Edellä luetellut henkilöt otetaan virkoihin 15.1.2024 lukien 2858,64 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on 6 kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes työterveyden terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Molempien valittujen on esitettävä selvitys 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka 050179 tuli avoimeksi 22.10.2023 aikaisemman työntekijän siirryttyä toisiin tehtäviin ja 050169 virka tulee uutena avoimeksi 1.1.2024.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan sosiaaliohjaajan virkaan ottaa aikuissosiaalityön päällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä Työllistymistä edistävässä sosiaaliohjauksessa on työskennellä omatyöntekijänä TYP- palveluun ohjatuille asiakkaille, joilla ei ole erityisen tuen tarvetta tai joille on nimettynä sosiaalityöntekijä alueellisessa sosiaalityössä. Omatyöntekijä kokoaa asiakkaalle verkoston siten, että asiakkaan tarvitsemat työllistymistä edistävän sosiaalityön ja muiden työhön kuntouttavien sosiaalipalveluiden, terveydenhuollon, työllisyyspalveluiden ja Kelan palvelut muodostavat asiakkaan tavoitetta tukevan kokonaisuuden. Verkostoon kootaan myös muut tahot asiakkaan tarpeen mukaisesti. Omatyöntekijä koordinoi verkostoa siten, että palveluista muodostuu asiakkaan omaa suunnitelmaa tukeva kokonaisuus tavoitteena koulutus tai työllistyminen.

Omatyöntekijä vastaa myös tarvittavista yksilöhuollon päätöksistä, kuten sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan päätökset sekä täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen käsittelystä ja päätöksenteosta omille asiakkaille koulutukseen ja työllistymiseen liittyen. Lisäksi työhön kuuluu rakenteellinen sosiaalityö muuttuvissa toimintaympäristöissä ja asiakastyön verkostoissa.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 §:n mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (esim. sosionomi AMK).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi luimme eduksi aikuisten kanssa työskentelyn koulutukseen tai työllistymiseen liittyvissä tehtävissä.

Lisäksi luimme eduksi Helsingin asiakastietojärjestelmä Apotin osaamisen sekä innostuksen ja kiinnostuksen sosiaalisen median hyödyntämiseen osana rakenteellista työtä.

Sosiaaliohjaajan virat ovat olleet julkisesti haettavana 6.11.2023 – 20.11.2023 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaaliohjaajan virkoja oli haettavana 2. Määräajassa hakemuksen jätti 26 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus oli 22 hakijalla. 4 hakijaa veti hakemuksensa pois saatuaan kutsun haastatteluun. Lisäksi 3 hakijaa sai kutsun haastatteluun eikä saapunut paikalle eikä myöskään ilmoittanut esteestä. 2 haastatteluihin kutsuttua hakijaa ei päässyt osallistumaan ryhmähaastatteluihin.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 15 hakijaa, joista 6 osallistui ryhmähaastatteluihin. Ryhmähaastattelut suorittivat johtava sosiaaliohjaaja ********** ja johtava sosiaalityöntekijä ********** sekä sosiaaliohjaajat ********** ja sosiaaliohjaaja ********** Ryhmähaastatteluihin osallistuivat sosionomi (AMK:t)

********** ********** ********** **********

Ryhmähaastattelussa osallistujille annettiin yhteisesti keskusteltavaksi asiakastapaus. Ryhmätehtävän aikana haastattelijat seurasivat ja arvioivat erityisesti osallistujien vuorovaikutustaitoja, tapaa tarttua tehtävään ja käsitellä sitä sekä ryhmäkeskustelun aikana esiin tullutta osallistujan aikuisten yli 30-vuotiaiden asiakkaiden kanssa viranomaisena työskentelyyn liittyvää tietämystä. Arvostimme myös asiakastyön osalta keskustelussa ilmennyttä luovaa ja asiakasta arvostavaa työskentelyotetta.

Edellä mainittujen seikkojen perusteella ryhmähaastatteluista yksilöhaastatteluun kutsuttiin 3 henkilöä sekä 2 henkilöä, jotka eivät päässeet ryhmähaastatteluun. Yksilöhaastattelut suorittivat johtava sosiaaliohjaaja ********** ja johtava sosiaalityöntekijä ********** sekä sosiaaliohjaajat **********

Yksilöhaastatteluihin osallistuivat sosionomi (AMK:t) ********** ********** ********** **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Arcada 2023). Hän on työskennellyt sosiaaliohjaajana **********

Hänellä on hyvä molempien kotimaisten kielten suomen ja ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Haastatteluissa hän toimi muita arvostavasti ja osoitti kiinnostusta lisätä osaamistaan aikuisten työllistymistä edistävistä palveluista sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Hän oli selvittänyt etukäteen monialaisen työn sisältöä sekä osoitti kiinnostusta maahanmuuttajien kanssa työskentelyyn. Hänellä on työkokemusta työskentelystä erilaisten asiakasryhmien kanssa sekä Apotti-työskentelystä.

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Metropolia ammattikorkeakoulu 2022). Hän on työskennellyt sosiaaliohjaajana **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Laurean ammattikorkeakoulu 2019). Hän on työskennellyt **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Seinäjoen ammattikorkeakoulu 2020). Hän on työskennellyt **********

********** on Valviran laillistama sosionomi (AMK) (Helsingin sosiaalialan oppilaitos 1997). Lisäksi hän on neuropsykiatrinen valmentaja (Avire 2022) ja hänellä on kuntoutuksen- ja ohjauspalveluiden erikoisammattitutkinto (Omnia 2022). Hän työskentelee **********

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastatteluissa osoitetun sopivuuden perusteella ********** on parhaat edellytykset sosiaaliohjaajan viran tehtävien menestykselliseen hoitamiseen työllistymistä edistävän sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen (työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun) tiimeissä, lännen aikuissosiaalityössä.

Detta beslut publicerades 29.12.2023

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Kristiina Aho, johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 09 310 36313

kristiina.aho@hel.fi

Terhi Kangas, johtava sosiaaliohjaaja, puhelin: 09 310 58394

terhi.kangas@hel.fi

Beslutsfattare

Auri Lyly-Falk
vs. aikuissosiaalityön päällikkö

Bilagor

1. Lyhyt hakijalista
Bilagan publiceras inte på internet.

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.