Hankinta, oppisopimuskoulutuksena järjestettävä rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Oppisopimuskoulutuksena järjestettävän rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon hankinta
Päätös
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti, että oppisopimuskoulutuksena järjestettävä rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinto hankitaan käydyn tarjouskilpailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimmassa järjestyksessä seuraavasti:
Rakennustyömaan työnjohdon osaamisala:
1. Rastor-instituutti ry
2. AEL-Amiedu Oy
Työmaapäällikön osaamisala:
1. Rastor-instituutti ry
2. AEL-Amiedu Oy
Sopimuskausi on 1.4.2024- 31.3.2026. Hankintaan kuuluu yhteensä kaksi (2) erillistä optiovuotta (1 +1).
Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on 320 000,00 euroa (alv 0 %) sisältäen mahdolliset optiokaudet.
Samalla kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja päätti valtuuttaa Stadin ammatti- ja aikuisopiston apulaisrehtorin allekirjoittamaan tämän päätöksen perusteella tehtävät sopimukset ja oikeuttaa apulaisrehtorin päättämään Helsingin kaupungin puolesta optiokauden käyttöönotosta suorahankintaa käyttäen ja tarvittaessa sopimuksen irtisanomisesta tai purkamisesta.
Päätöksen perustelut
Hankinta perustuu Stadin ammatti- ja aikuisopiston tekemään kilpailutukseen HEL 2024-001201 oppisopimuskoulutuksena järjestettävän rakennusalan työmaajohdon erikoisammattitutkinnon hankinta.
Kyseessä on hankintalain liitteen E mukainen kansallisen kynnysarvon alittava palveluiden hankinta. Hankinnan ennakoitu arvonlisätön arvo ei ylitä laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) 25§:n mukaista kynnysarvoa eikä hankintayksiköllä ole velvollisuutta kilpailuttaa palvelua hankintalain mukaisesti. Ko. palvelun osalta liitteen E mukainen kynnysarvo on 400 000 euroa. Pienhankinta kilpailutettiin kevennetysti käyttäen avointa menettelyä. Tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi-palvelussa 16.2.2024.
Hankinta toteutettiin puitejärjestelynä. Puitejärjestelyyn valittiin enintään kolme (3) palveluntuottajaa.
Hankinnat pyritään tekemään sopimuskaudella pääasiassa kilpailutuksen mukaisessa etusijajärjestyksessä. Etusijajärjestyksestä voidaan poiketa, mikäli opiskelijaksi hakeutuva ei ota vastaan hänelle tarjottua mahdollisuutta suorittaa oppisopimukseen kuuluva tutkintokoulutus etusijajärjestyksessä ensimmäisenä olevan palveluntuottajan asiakkaana ja näin kyseinen oppisopimus jäisi toteutumatta. Opiskelijaksi hakeutuvan ei tarvitse perustella syytään.
Kilpailutuksen tarjousten viimeinen jättöaika oli 23.2.2024 klo 16.00.
Määräaikaan mennessä tarjouksia saapui yhteensä kaksi (2):
- AEL-Amiedu Oy
- Rastor-instituutti ry
Tarjoajien soveltavuus
Tarjouspyynnön kohdassa "soveltuvuusvaatimukset" oli esitetty tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet. Tarjouspyyntö on päätöksen liitteessä 1.
Molemmat määräajassa saapuneet tarjoukset vastaavat tarjouspyynnön vaatimuksia. Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus perusteena halvin hinta. Kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki Rastor-instituutti ry.
Tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastaminen
Tarjouspyynnössä oli asetettu tarjouksille ja niiden sisällölle sekä hankinnan kohteelle vähimmäisvaatimukset. Vähimmäisvaatimuksissa oli asetettu hankittavalle kohteelle laadullisia vaatimuksia (laatukriteereitä), joiden on pitänyt täyttyä tarjotussa kohteessa.
Määräajassa saapuneet tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia.
Tarjousten vertailu
Päätöksen teon perusteena toimi halvin hinta. Kokonaispistemäärä oli osa-alueelle 1 (Rakennustyömaan työnjohdon osaamisala) 100 pistettä ja osa-alueelle 2 (työmaapäällikön osaamisala) 100 pistettä. Tarjoajat valittiin erikseen tarjouspyynnön osa-alueille 1 ja 2 osa-alueen kokonaispistemäärän perusteella. Tarjoajan oli tarjottava molemmat osa-alueet.
Tarjousten vertailu kokonaishintoineen on tämän päätöksen liitteenä olevassa vertailutaulukossa (liite 2). Puitejärjestelyn ensisijaisuusjärjestys määräytyy seuraavasti:
Osa-alue 1. Rakennustyömaan työnjohdon osaamisala:
1. Rastor-instituutti ry
2. AEL-Amiedu Oy
Osa-alue 2. Työmaapäällikön osaamisala:
1. Rastor-instituutti ry
2. AEL-Amiedu Oy
Sopimuksen teko
Sopimuskausi on kaksi (2) vuotta. Hankintaan sisältyy kaksi yhden (1) vuoden optiokausien mahdollisuutta (optiot 1 v + 1 v). Optiokaudella tarkoitetaan mahdollisuutta sopimuksen jatkamiseen alkuperäisin ehdoin. Optiokauden käytöstä päättää tilaaja ja ilmoittaa sen käyttämisestä palveluntuottajalle noin kolme (3) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä.
Hankintasopimukset tulevat voimaan molempien osapuolten allekirjoituksella. Hankintasopimus voi tulla voimaan taannehtivasti. Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.
Tilaaja ei sitoudu mihinkään tiettyyn hankintamäärään. Tilaukset tehdään sopimuskaudella tarpeen mukaan. Tilaaja voi tehdä osan hankinnasta omana työnä sopimuskauden aikana.
Osapuolia sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen.
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan toimialalautakunta omalla toimialallaan päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranomainen päättää hankinnoista lukuun ottamatta osakkeita (10 luku 1 § 3 momentti 3 kohta). Kasvatus- ja koulutuslautakunta on oikeuttanut toimialajohtajan päättämään arvonlisäverottomalta arvoltaan 500 000 euroa alittavista hankinnoista (HEL 2023-005321, 23.5.2023 § 101)
Detta beslut publicerades 14.03.2024
MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN
Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta tekemällä hankintaoikaisuvaatimuksen tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen taikka molemmat.
OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Oikaisuvaatimusaika
Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta ratkaisusta.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksiantopäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolta hankintaoikaisua vaaditaan, on Helsingin
kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Hankintaoikaisuvaatimus pannaan vireille kirjallisesti ilmoittamalla
- hankintayksikön päätös tai muu ratkaisu, johon hankintaoikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä tai muuta ratkaisua halutaan oikaistavaksi.
Sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on mainittava oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Jos oikaisua vaativan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos oikaisuvaatimuksen laatijana on joku muu henkilö, oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava myös tämän nimi sekä tarvittavat yhteystiedot.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
OHJEET KUNTALAIN MUKAISEN OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI
Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.
Oikaisuvaatimusoikeus
Oikaisuvaatimuksen saa tehdä
- se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
- kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika
Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.
Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto, tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.
Oikaisuvaatimusviranomainen
Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin
kaupungin kasvatus- ja koulutuslautakunta.
Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:
Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/
Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.
Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.
Sähköpostiosoite: | helsinki.kirjaamo@hel.fi |
Postiosoite: | PL 10 |
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | |
Käyntiosoite: | Pohjoisesplanadi 11-13 |
Puhelinnumero: | 09 310 13700 |
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.
Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.
Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava
- päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
- miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
- millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
- oikaisuvaatimuksen tekijä
- millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
- oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot.
Pöytäkirja
Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.
Mer information fås av
Margareta Tahvanainen, Lehtori, oppisopimusasiantuntija, puhelin: 09 310 35250