Toimivallan siirtäminen 2024 järjestelyerien osalta toimialoille, virastoille ja liikelaitoksille

HEL 2024-004757
Ärendet har nyare handläggningar
§ 24

Toimivallan siirtäminen 2024 järjestelyerien osalta toimialoille, virastoille ja liikelaitoksille

Personaldirektör

Päätös

Henkilöstöjohtaja päättää delegoida päätösvallan 1.6.2024 voimaan tulevien substanssitehtävien järjestelyeräkorotuksista toimialojen toimialajohtajille, tarkastusviraston tarkastusjohtajalle, kaupunginkanslian kansliapäällikölle ja liikelaitosten toimitusjohtajille, niiltä osin kuin kyseiset korotukset on käsitelty pääsopijajärjestöjen paikallisten edustajien kanssa toimialoilla, virastoissa ja liikelaitoksissa.

Tämä päätös koskee vain voimassa olevan sopimuskauden mukaisia 1.6.2024 voimaan tulevia tehtäväkohtaisten palkkojen palkankorotuksia.

Päätöksen perustelut

Helsingin kaupungin hallintosäännön 12 luvun 3 §:n 3 kohdan, ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty tai ellei henkilöstöjohtaja ole määrännyt tehtävää muulle viranhaltijalle, henkilöstöjohtaja päättää tehtävien vaativuusluokittelusta ja tarkastusjohtajaa lukuun ottamatta siihen perustuvasta palkasta.

Valtakunnallisten virka- ja työehtosopimusten mukaiset järjestelyeräneuvottelut käydään Helsingissä kaksivaiheisesti. Aluksi on neuvoteltu korostusraamin jakoperiaatteet ja kohdentamisen päälinjat keskitetysti kaupunginkansliassa. Neuvoteltujen sopimusalojen osalta ei ole saavutettu päälinjoista yksimielisyyttä muiden kuin Kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES), Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) ja Kunta-alan muusikkojen virka- ja työehtosopimuksen osalta.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala neuvottelee Kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen tehtävien kohdentamisesta sekä niillä toimialoilla ja liikelaitoksissa, joilla sovelletaan Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työ- ja virkaehtosopimusta, neuvotellaan SOTE-sopimuksen tehtävien kohdentamisesta. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala neuvottelee muusikkojen virka- ja työehtosopimuksen tehtävien kohdentamisesta.

Kunta-alan yleisen työehtosopimuksen (KVTES) hinnoittelemattomat ja liitteen 1 tehtävät sekä Hyvinvointialan yleisen virka- ja työehtosopimuksen (HYVTES) hinnoittelemattomat ja liitteen 1 tehtävät ovat kaupunkiyhtenäisiä. Näiden tehtävien korotukset kohdennetaan keskitetysti kaupunginkansliassa keskustellen henkilöstöjärjestöjen puheenjohtajien kanssa. Näitä koskevat päätökset tekee henkilöstöjohtaja.

Tässä delegointipäätöksessä mainituilla substanssitehtävillä tarkoitetaan KVTES:n/HYVTES:n muita kuin hinnoittelemattomia ja liitteen 1 tehtäviä. Samoin Kunta-alan teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS), Kunta-alan tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen (TTES), Kunta-alan opetushenkilöstön virka ja työehtosopimuksen (OVTES), Lääkärien virka- ja työehtosopimuksen (LS), Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön työ- ja virkaehtosopimuksen (SOTE-sopimus) ja Kunta-alan muusikkojen virka- ja työehtosopimuksen tehtävät ovat tässä delegointipäätöksessä tarkoitettuja substanssitehtäviä.

Toimialat, liikelaitokset ja virastot jatkavat keskusteluja kohdentamisen osalta substanssitehtävissä. Niitä koskevat päätökset tehdään toimialoilla, virastoissa ja liikelaitoksissa.

Tämä delegointipäätös ei koske kaupungin johdon kokonaispalkkajärjestelmän soveltamispiiriin kuuluvia tehtäviä.

Detta beslut publicerades 22.04.2024

MUUTOKSENHAKUKIELTO

Tähän päätökseen ei saa hakea muutosta, koska päätös koskee asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136 §

Stäng

Mer information fås av

Juha Rosvall, päällikkö, puhelin: 09 310 29143

juha.rosvall@hel.fi

Beslutsfattare

Petri Lumijärvi
henkilöstöjohtaja