Virkasuhteen täyttäminen, lapsiperheiden kotipalvelu ja sosiaaliohjaus, aluepäällikkö, SOTEPE-01-376-24

HEL 2024-009895
Ärendet har nyare handläggningar
§ 13

Kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön viran täyttäminen, lapsiperheiden hyvinvointi ja terveys / Lapsiperheiden kotipalvelu ja sosiaaliohjaus, työavain SOTEPE-01-376-24

Chef för familjetjänster

Päätös

Perhepalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, työkokemuksen, esihenkilö- ja johtamiskokemuksen, hakemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella hallintotieteiden maisteri

HL 51 §:n perusteella korjattu tutkinnon nimike MT/13.8.2024

Perhepalvelujen johtaja päätti ottaa koulutuksen, työkokemuksen, esihenkilö- ja johtamiskokemuksen, hakemuksen ja haastattelussa osoitetun soveltuvuuden perusteella yhteiskuntatieteiden maisteri Tarja Tirkkosen kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön virkaan (vakanssinumero 049153, lapsiperheiden kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen yksikkö 395130, lapsiperheiden sosiaalineuvonnan ja ostopalvelujen alayksikkö 100300) 1.11.2024 lukien 4336,18 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Perhepalvelujen johtaja päätti ottaa varalle siltä varalta, että virkaan otettu ei ota virkaa vastaan sosionomi (YAMK) Marko Kivihalmeen.

Päätöksen perustelut

Kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön virka tuli avoimeksi 3.6.2024.

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajan tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 22.12.2022 § 199 mukaan tehtävänimikkeen virkaan ottaa perhepalvelujen johtaja.

Kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön tehtävänä on lapsiperheiden sosiaalineuvonnan ja ostopalveluiden alayksikön johtaminen. Lapsiperheiden sosiaalineuvonta tarjoaa perhekeskuksen matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa, vastaa asiakkaaksi tulosta ja palvelutarpeen arvioinnista lapsiperheiden sosiaalipalveluihin. Alayksikön tehtäviin kuuluu myös lapsiperheiden kotipalvelun asiakkaaksi tulon, ostopalvelujen ja valvonnan tehtävät.

Kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää sosiaalialan lainsäädännön tuntemusta, ennaltaehkäisevän ja varhaisen tuen sosiaalihuollon palvelujen tuntemusta, taitoa ja valmiutta johtaa vaativaa asiakastyötä tekeviä esihenkilöitä, valmiutta johtaa muutosta sekä vuorovaikutus-, neuvottelu- ja esiintymistaitoja.

Tehtävää täytettäessä pidettiin tärkeänä kykyä itsenäiseen työskentelyyn, muutosjohtamisen taitoja ja hyvää organisointi- ja päätöksentekokykyä.

Eduksi luettiin palvelujen tuottamiseen, valvontaan ja järjestämiseen liittyvää osaamista, sekä palvelutarpeen arviointeihin liittyvää osaamista.

Eduksi luettiin myös Helsingin lapsiperheiden kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen tuntemusta, sekä johtamiskokemusta ja positiivista, innostunutta ja kehittämissuuntautunutta työotetta.

Kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön virka (vakanssinumero 049153) on ollut julkisesti haettavana 3.6.–24.6.2024 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa. Lisäksi ilmoitus on ollut esillä TE-palvelujen sivuilla ja Linkedln-palvelussa.

Määräajassa hakemuksen jätti 24 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on 23 hakijalla.

Hakemusten perusteella haastatteluihin kutsuttiin 27.6.2024 ja 1.7.2024 kuusi hakijaa: ********** Tarja Tirkkonen ja Marko Kivihalme.

Haastattelun suorittivat perhepalvelujen johtaja Terhi Pippuri ja lapsiperheiden kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen päällikkö Emilia Hokkanen.

********** on koulutukseltaan sosionomi (YAMK). Hän on työskennellyt lapsiperheiden sosiaaliohjauksessa Helsingissä kuuden vuoden ajan. Hän on osallistunut uuden lapsiperheiden sosiaalineuvonnan alayksikön työn kehittämiseen ja sosiaaliohjauksen työn sisällölliseen kehittämiseen. Hänen vahvuutenaan nähtiin vahva osaamisensa palvelutarpeiden arvioinnista, sosiaalihuoltolaista ja verkoston kanssa tehtävän yhteistyön vaatimuksista ja kyvystä tehdä yhteistyötä.

********** on koulutukseltaan sosionomi (YAMK). Lisäksi hän on aloittanut jatko-opinnot tohtorikoulutettavana sosiaalityön alalta.

********** on työskennellyt johtavana asiantuntijana ja johtanut vaativaa asiantuntijatyötä tekeviä asiantuntijoita muuttuvassa toimintaympäristössä Kasper - kasvatus- ja perheneuvonta ry:ssä. Hänellä on monipuolinen johtamiskokemus laitosympäristöstä, asumispalveluista ja kolmannelta sektorilta. Lisäksi hän on työskennellyt erikoissosiaaliohjaajana Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tehden sisarusselvityksiä ja palvelutarpeen arviointeja, sekä vastaten avohuollon tukitoimista asiakkaana oleville lapsille lastensuojelun avohuollossa. Hän on toiminut sijoitetun lapsen perhehoitajana ja toimii osa-aikaisena jälkihuollon perhehoitajana. Hänen vahvuutenaan nähtiin monipuolinen kokemuksensa erilaisista lapsiperheiden palveluista ja näkemyksellisyys johtamistyössä.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri, pääaineenaan sosiaalityö, sekä sosionomi (AMK). Hän on työskennellyt johtavana sosiaalityöntekijänä lastensuojelun ja erityisen tuen valvonnan ja ostopalveluiden yksikössä Helsingissä. Hän on osallistunut uuden yksikön perustamiseen liittyvään muutosjohtamiseen ja yksikön palvelujen kehittämiseen. Lisäksi hän on työskennellyt vapaaehtoistyön koordinaattorina Helsingissä yli kymmenen vuoden ajan, joten hänellä on laaja-alainen osaaminen kolmannen sektorin ja Helsingin kaupungin välisestä yhteistyöstä. Hänen vahvuutenaan on syvällinen ymmärrys Helsingin kaupungin organisaatiosta ja kolmannen sektorin kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Hän osoitti haastattelussa vahvaa näkemyksellisyyttä palvelujen järjestämiseen ja ostopalveluihin liittyvissä kysymyksissä, ja hänellä oli talousosaamista, jota tarvitaan ostopalveluissa.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, pääaineenaan sosiaalityö. Lisäksi hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon, liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon, henkilöstöassistentin tutkinnon, sekä käynyt työnohjaajakoulutuksen. Hän on toiminut vastaanottokeskusten ja alaikäisenä yksin maahan muuttaneiden turvapaikanhakijoiden yksikköjen johtajana. Hän on ollut mukana perustamassa useita vastaanottokeskuksia, joten hänellä on vahvaa muutosjohtamiseen sekä uuden yksikön käynnistämiseen perustuvaa osaamista. Hän on työskennellyt johtavana sosiaalityöntekijänä Siuntion kunnalla yhdennetyssä sosiaalityössä. Hän on toiminut ensi- ja turvakotien liiton vaativan vauvatyön kehittämispäällikkönä ja Äidit irti synnytysmasennuksesta ry:n toiminnanjohtajana. Lisäksi hän on pitkään työskennellyt ensikodissa ohjaajana sekä sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa ja maahanmuuttajapalveluissa. Hänen vahvuutenaan nähtiin pitkä kokemuksensa uusien yksiköiden perustamisessa, näkemyksellisyys ja laaja-alainen kokemus julkiselta ja kolmannelta sektorilta lapsiperheiden palveluista.

Marko Kivihalme on koulutukseltaan sosionomi (YAMK). Lisäksi hän on suorittanut lähihoitajatutkinnon ja merkonomitutkinnon. Hän on työskennellyt johtavana sosiaaliohjaajana Helsingissä lapsiperheiden sosiaaliohjauksen yksikössä sosiaalineuvonnassa ja Nepsy -tiimissä kuuden vuoden ajan. Hänellä on kokemusta vastaavan ohjaajan tehtävistä nuorisokodissa ja tehostetussa perhetyössä. Lisäksi hänellä on useiden vuosien kokemus ohjaajan tehtävistä nuorisokodissa ja jälkihuollon nuorten sosiaaliohjauksesta sekä kotipalvelun perhetyöntekijän tehtävistä. Hän on ollut mukana kehittämässä varhaisen tuen palveluiden asiakkaaksi tuloa perhekeskuspalveluihin kuuden vuoden ajan. Hän tuntee palvelun ja hänellä on vahva visio palvelujen edelleen kehittämiseksi. Hänen johtamistyylinsä on valmentava ja kuunteleva. Hän on omalla esimerkillään saavuttanut asiakkaaksi tulon tiimissä tuloksia suuresta asiakaspaineesta huolimatta. Hänellä on hyvät verkostoitumisen ja kehittämisen taidot ja hän tuntee perhekeskuksen palvelut, asiakkaaksi tulon ja palvelutarpeen arvioinnin prosessit erinomaisesti.

Tarja Tirkkonen on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

HL 51 §:n perusteella korjattu tutkinnon nimike MT/13.8.2024

on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Lisäksi hän on suorittanut sosionomi (AMK)-tutkinnon. Hän on työskennellyt kahden vuoden ajan johtajana Attendo GG-hoiva Oy:ssä ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä, jota hän on ollut mukana perustamassa. Hän on toiminut johtajana SOS-lapsikylässä ja ollut käynnistämässä ja kehittämässä yksikön tukiperhetoimintaa, sekä lapsiperheiden avopalveluja. Hänellä on kokemusta sekä kotipalvelun, että sosiaaliohjauksen johtamisesta yli kymmenen vuoden ajalta. Lisäksi hän on toiminut kahdessa eri yksityisessä sosiaalipalveluja järjestävässä yrityksessä ja näin ollen tuntee niin julkisen kuin yksityisen sektoria ohjaavaa lainsäädäntöä. Hän on ollut mukana käynnistämässä ja kehittämässä Helsingin kaupungin perhekeskustoimintaa ja erityisesti lapsiperheiden varhaisen tuen palveluita, arviointimenetelmiä ja malleja sekä lapsiperheiden sosiaalineuvontaa. Hänellä on kokemusta laajojen kokonaisuuksien johtamisesta. Hänellä on monipuolisen johtamis- ja kehittämiskokemuksen lisäksi kokemusta yksityisen palveluntuottajan edustajana ja vastuuhenkilönä toimimisesta omavalvonnan, laadunvalvonnan sekä suunnitelmallisen valvonnan osa-alueilta. Hänen vahvuutenaan nähtiin pitkä kokemus varhaisen tuen kehittämisestä, uusien palveluiden kehittämisestä sekä pitkästä monipuolisesta johtamiskokemuksesta julkisella ja yksityisellä sektorilla. Hänellä oli myös valvontaan liittyvää osaamista.

Kaikilla haastatelluilla oli valmiutta johtaa vaativaa asiantuntijatyötä tekeviä esihenkilöitä. Haastattelujen perusteella Tarja Tirkkosella ja Marko Kivihalmeella oli parhaimmat edellytykset hoitaa lapsiperheiden sosiaalineuvonnan ja ostopalveluiden yksikköä.

Marko Kivihalme on johtanut ja kehittänyt sosiaalineuvonnan tiimiä kuuden vuoden ajan ja hänellä on vahva ajantasainen osaaminen perhekeskuspalveluiden asiakkaaksi tulosta.

Tarja Tirkkosella on varhaisen tuen käynnistämisvaiheessa kertynyttä johtamis- ja kehittämiskokemusta lapsiperheiden kotipalvelusta ja sosiaaliohjauksesta yli kymmenen vuoden ajalta. Hänellä oli muihin hakijoihin verrattuna parhaimmat edellytykset hoitaa Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan ja ostopalveluiden sisältämää kotipalvelun ostojen ja valvonnan kokonaisuutta. Lisäksi hän osoitti näkemyksellisyyttä palvelujen kehittämiseen ja johtamiseen, sekä palvelujen järjestämiseen.

Hakemusten ja haastattelujen perusteella Tarja Tirkkonen osoitti kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön tehtävässä edellytettäviä vahvuuksia, erityisesti sosiaalialan lainsäädännön tuntemusta, ennaltaehkäisevän ja varhaisen tuen sosiaalihuollon palvelujen tuntemusta, sekä palvelujen järjestämiseen ja valvontaan liittyvää osaamista.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Tarja Tirkkosella on parhaat edellytykset kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen aluepäällikön viran tehtävien hoitamiseen lapsiperheiden kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen yksikössä, lapsiperheiden sosiaalineuvonnan ja ostopalveluiden alayksikössä.

Detta beslut publicerades 09.08.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Emilia Hokkanen, lapsiperheiden kotipalvelun ja sosiaaliohjauksen päällikkö, puhelin: 09 310 50048

emilia.hokkanen@hel.fi

Beslutsfattare

Terhi Pippuri
perhepalvelujen johtaja

Bilagor

1. Hakijalistaus

I beslutsdokumenten nämns bilagor som inte publiceras på nätet. Bort lämnas bilagor som innehåller sekretessbelagda uppgifter, bilagor som innehåller uppgifter som kan äventyra integritetsskyddet eller sådana som man inte av tekniska orsaker kunnat överföra till elektroniskt format. (Offentlighetslagen 621/1999, Lagen om tjänster inom elektronisk kommunikation 917/2014, Dataskyddslagen 1050/2018, Lagen om behandling av personuppgifter inom social- och hälsovården 703/2023, Lagen om offentlig upphandling och koncession 1397/2016). Upplysningar om stadsstyrelsens beslutshandlingar fås också från Helsingfors stads registratorskontor.