Avustuksen myöntäminen, nuorisopalvelut, projektiavustukset 2024, nuorten toimintaryhmä Arachnobody

HEL 2024-010728
Ärendet har nyare handläggningar
§ 21
Denna beslutsfattare är inte längre aktiv

Toimintaryhmän Arachnobody projektiavustushakemus vuodelle 2024

Partnerskapschefen

Päätös

Kumppanuuspäällikkö ei myönnä projektiavustusta toimintaryhmälle Arachnobody Arachnobody-elokuvan jälkitöiden kustannuksiin ajalle 25.7.2024-31.3.2025.

Hylkäysperuste: Toimintaryhmä Arachnobody ei ole helsinkiläinen nuorten omaehtoinen toimintaryhmä. Lisäksi hakemuksen pitää olla toimitettuna ennen projektin alkamista.

Lisäksi hakijaa tiedotetaan, että nuorten toimintaryhmä, joka järjestää elokuvan ennakkonäytöksen ensi vuonna, voi halutessaan hakea tapahtumaan avustusta ensi vuoden toimintarahoista.

Päätöksen perustelut

Projektiavustus on kertaluontoinen nuorisotoiminnalliselle hankkeelle myönnettävä avustus, joka tähtää nuorten osallistamiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Sitä voi saada projektin, hankkeen, tapahtuman tai tilaisuuden toteuttamiseen tai siihen osallistumiseen. Projektiavustushakemus on toimitettava ennen ko. hanketta tai tapahtumaa. (Nuorisoyhdistysten avustusohjesääntö)

Arachnobody on heinäkuussa Helsingissä kuvattu psykologinen kauhuelokuva, joka käsittelee yhteiskunnallisesti ajankohtaisia teemoja tavoitteenaan herättää katsojat pohtimaan ja toimimaan muutoksen puolesta. Elokuva on tehty näytteeksi tekijöidensä osaamisesta ja nyt tasokkaille jälkitöille haetaan rahoitusta. Elokuvaa on tarkoitus levittää laajasti eri festivaaleille.

Projekti on saanut alkunsa ohjaajan aloitteesta. Apulaisohjaajan myötä mukaan valikoitui helsinkiläisiä nuoria, lähinnä alan opiskelijoita. Elokuvan tekemiseen osallistuminen on tukenut nuorten osaamista ja tuonut kokemusta oman alan tekemisestä. Myös nuoret voivat jatkossa käyttää elokuvaa näyttönä omasta osaamisestaan.

Projekti lähti käyntiin kesäkuussa käsikirjoituksella ja esituotannolla, jatkui heinäkuussa kuvauksilla ja jälkitöiden on suunniteltu kestävän syyskuusta ensi vuoden maaliskuuhun. Lisäksi maaliskuussa järjestetään ennakkonäytös alle 28-vuotiaille nuorille Kino13:ssa. Ennakkonäytös on tarkoitettu av-alasta kiinnostuneille ja alaa opiskeleville nuorille ja sen yhteydessä kerrotaan elokuvan sponsoreista, yhteistyöstä ja tavoitteista.

Helsinkiläiset nuoret ovat osallistuneet elokuvan tekemiseen. Jälkitöissä palveluita ostetaan nuorilta helsinkiläisiltä elokuva-alan ammattilaisilta.

Toimintaryhmän edustaja tavattiin hakemuksen valmisteluvaiheessa. Tapaamisessa keskusteltiin projektista ja siitä, miten nuorisojaosto avustaa helsinkiläisiä nuorten omaehtoisia ryhmiä. Tapaamisen jälkeen ryhmän ohjaajilla syntyi lisää ajatuksia ja suunnitelma elokuvan jatkohyödyntämiseen.

Kustannukset koostuvat äänityöhön tarvittavista tiloista ja laitevuokrasta 1 255 euroa, musiikista 941 euroa, VFX-menoista 1 255 euroa, DCP-kopion kustannuksista 94 euroa ja ennakkoesityksen kustannuksista 628 euroa. Omalla varainhankinnalla, 1 255 euroa, katetaan erikoistehosteet ja mallinnukset. Elokuvan tähän mennessä syntyneet menot, esituotanto ja kuvaukset 4 688 euroa, on katettu ohjaajan omilla ja yrityksen varoilla.

Toimintaryhmä Arachnobody hakee 2 918 euron avustusta 25.7.2024 saapuneella hakemuksellaan.

Toimivalta ja avustukseen liittyvät päätökset

Hallintosäännön mukaan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päättää jaoston käytettävissä olevien avustusmäärärahojen jakamisesta sekä hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää avustusmäärärahojen jakamisesta. (luku 17, § 4 kohta 3 ja 4) 

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yhteiset avustusperiaatteet.  Kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksilla rakennetaan demokraattista ja elinvoimaista kaupunkia, edistetään helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä sekä edistetään YK:n Agenda 2030 tavoitteita.  Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla vahvistetaan kansalaisyhteiskuntaa sekä helsinkiläisten tasa-arvoa, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, sitoudutaan noudattamaan YK:n lasten oikeuksien sopimuksen toteutumista, edistetään fyysistä ja psyykkistä turvallisuutta, edistetään kaikkien mahdollisuutta toimia ja harrastaa turvallisemmassa tilassa, kunnioitetaan kaiken elävän hyvinvointia, tuetaan monipuolista kulttuurin ja vapaa-ajan tarjontaa, parannetaan helsinkiläisten mahdollisuuksia merkitykselliseen elämään, torjutaan ilmastonmuutosta sekä edistetään ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää toimintaa ja tehdään toimenpiteitä ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan avustuksilla suojataan tiedot ja järjestelmät hyvin, toimitaan vastuullisesti, avoimesti ja hyvän osallistavan hallintotavan mukaisesti, ei sallita rasismia, syrjintää, epäasiallista kohtelua tai seksuaalista häirintää. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 12.12.2023, § 178)

Avustuksia ei myönnetä tahoille, joihin kohdistuu Helsingin kaupunkia velvoittavia pakotteita. Avustuksensaaja ei myöskään saa asettaa avustusvaroja sellaisten tahojen saataville tai hyödynnettäväksi, joihin kohdistuu avustuksensaajaa tai Helsingin kaupunkia velvoittavia pakotteita. (Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 15.3.2022, § 47)  

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti delegoida nuorisopalveluiden kumppanuuspäällikölle päätösvaltaa enintään 3 000 euron projektiavustuksista. (Nuorisojaosto 20.6.2017, § 4)

Detta beslut publicerades 27.08.2024

OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen)
  • kunnan jäsen.
Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimuksen on saavuttava Helsingin kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi postitse, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Mikäli päätös on annettu tiedoksi sähköisenä viestinä, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmen päivän kuluttua viestin lähettämisestä.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoite on seuraava:

Suojattu sähköposti: https://securemail.hel.fi/

Käytäthän aina suojattua sähköpostia, kun lähetät henkilökohtaisia tietojasi.

Muistathan asioinnin yhteydessä mainita kirjaamisnumeron (esim. HEL 2021-000123), mikäli asiasi on jo vireillä Helsingin kaupungissa.

Sähköpostiosoite:
helsinki.kirjaamo@hel.fi
Postiosoite:
PL 10
 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Käyntiosoite:
Pohjoisesplanadi 11-13
Puhelinnumero:
09 310 13700

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 08.15–16.00.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisena. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

  • päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • oikaisuvaatimuksen tekijä
  • millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen
  • oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot
Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä lähetetään pyynnöstä. Asiakirjoja voi tilata Helsingin kaupungin kirjaamosta.

Stäng

Mer information fås av

Virpi Talasmäki, suunnittelija, puhelin: 09 310 89132

virpi.talasmaki@hel.fi

Beslutsfattare

Markku Toivonen
kumppanuuspäällikkö